2018 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Trinta kalafiorų sriuba


Trinta kalafiorų sriuba
Ant mūsų stalo žiedinis kopūstas arba kalafioras nėra labai dažna daržovė, nes šeimyna nėra dideli šios daržovės gerbėjai, bet kai šios daržovės užauga ir mūsų šalyje, būtinai jų nusiperku mitybos raciono ir daržovių paįvairinimui. Ir gaminu taip, kad visi valgytų, o šiuo atveju geriausias būdas, kai šios daržovės tiesiog nesimato :). Vienas iš tokių patiekalų, kurį valgome visi, o vaikai dažnai prašo net pakartoti... yra trinta sriuba iš šios daržovės. Jei dar nebandėte, būtinai pamėginkit ir savo virtuvėje :).
Šiame recepte kalafioras apkepamas orkaitėje ir galiausiai belieka jį sudėti į sriubą ir sutrinti. Toks kalafioras suteiks įdomesnio, ryškesnio skonio. Bet norint paprasčiau - galima jį tiesiog apvirti kartu su bulvėmis ir morkomis.

Sriubai reikės (¬6 porcijoms):
~1 l sultinio arba vandens
~600 g kalafioro (jei nedidelis, tai ir visas gali tiek sverti)
1 svogūno
kelių česnako skiltelių
2 bulvių
1 morkos
Kepam kalafiorus orkaitėje
žiupsnelio druskos, pipirų, muskato
~100 ml grietinėlės (galima keisti riebesniu pienu ar grietine)
lydyto sūrelio (nebūtina)
džiuvėsėlių (arba skrudinto batono)

Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
Kalafiorą nuplaunam, nusausinam ir supjaustom nedideliais maždaug vienodais gabaliukais. Sudedam į paruoštą kepimo skardą (padengtą kepimo popieriumi ar aliejumi), užbarstom druskos, užpilam šlakelį aliejaus, išmaišom, įmetam kelias česnako skilteles. Kepam, kol suminkštės. Gali trukti ~30 min.

Tuo metu puode, kuriame virsime sriubą, įkaitinam šlakelį aliejaus ir sudedam keliom minutėm apkepti smulkintą svogūną. Tada sudedam kubeliais supjaustytas bulves ir skiltelėm pjaustytas morkas (ne per smulkiai), porą minučių apkepinam, užbarstom druskos, pipirų, muskato ir užpilam karštu sultiniu ar vandeniu. Verdam daržoves, kol išvirs (10-15 min).
Išvirus daržovėms turėtų jau būti minkšti kalafiorai, sumetam juos į sriubą (kartu ir česnakus) - skysčio neturėtų būti daugiau nei daržovių. Įmetam lydyto sūrelio (nebūtina, bet jei šaldytuve turiu tokius trikampinius sūrelius, du įmetu :). Viską labai gerai sutrinam trintuvu (blenderiu). Supilam grietinėlę, gerai išmaišom, leidžiam užvirti ir ugnį išjungiam.
Prie sriubos paskrudinam batono ar baltos duonos, supjaustom kubeliais ir užbarstom ant sriubos dubenėlyje.

Trinta kalafiorų sriuba

SKANAUS!


Idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...