2018 m. birželio 18 d., pirmadienis

Grikių blynai su varške ir obuoliais

Grikių blynai su varške ir obuoliais
Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera. Kaip galima pasigaminti tarkim skanų grikių-varškės apkepą, taip labai puikiai galima išsikepti ir grikių-varškės blynelių. Gali būti tik šie du pagrindiniai ingredientai, o galima dar juos paskaninti obuoliais ir riešutais. Pabandykit! :)
P.s. Miltus galima dėti į tešlą (kaip pastarajame recepte), tačiau galima jų nedėti visai, o blynus tiesiog apvolioti miltuose - tuomet šaukštą tešlos dedame į miltuotą lėkštę ir blyną atsargiai apvoliojam, kadangi tešla bus lipni (įrašo gale yra nuorodą į video, kur pamatysite, kaip galima apvolioti :). Miltai išsaugos tvirtumą, bet patys blynai viduje liks labai minkšti.

Reikės: 
1 stiklinės virtų grikių
100 g varškės
1 kiaušinio
2 v.š. su kaupu miltų
50 ml pieno, šilto
1 a.š. cukraus
žiupsnelio druskos
1 obuolio, tarkuoto burokine tarka
50 g graikinių riešutų, smulkintų (nebūtina)

Varškę išmaišome su kiaušiniu ir cukrumi. Tada pilam pieną, įberiam druskos, sudedam tarkuotą obuolį, grikius ir gerai išsukame. Galiausiai sudedame miltus ir vėl išmaišome (arba apvoliojam miltuose).
Įkatiname keptuvę ir šaukštu išdėliojam nelabai didelius blynelius. Po kelių minučių atsargiai apverčiame ir baigiame kepti. Atsargiai išimam ir iš keptuvės, kad išlaikytų savo formą.

Grikių blynai su varške (tik apvolioti miltuose)

Skanaus!



Receptų idėjos: čia (miltai į tešlą) ir čia (dedant miltus ne į tešlą, bet apvoliojant)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...