2018 m. birželio 23 d., šeštadienis

Maltos mėsos apkepėlė su pagrindu

Maltos mėsos apkepėlė su pagrindu
Tikrai puikus, rodos, kiek įmantresnis, bet kartu ir labai paprastas, lengvai ir gana greitai pagaminamas patiekalas. Maltą mėsą kartu su tešla gaminti teko jau ne vieną kartą, ir išties tai puikus maltos mėsos patiekalų, tokių kaip tradiciniai kotletai, paįvairinimas - tešla puikiai dera su patroškinta malta mėsa, tikrai puiki harmonija, reikalaujanti šalia tik mėgstamų salotų :).

Reikės (6-8 porcijom):
Tešlai
150 g sviesto, kamb. temperatūros
400 g miltų
3 v.š. šalto vandens
žiupsnelio druskos

Maltos mėsos masei
500 g maltos mėsos
2 svogūnų
400 g konservuotų pomidorų, trintų
1 česnako skiltelės
druskos, pipirų, čiobrelių

200-250 ml grietinės
200 g ferm. sūrio, tarkuoto
kelių pomidoriukų

Minkštą sviestą gerai išmaišome arba išsukame su miltais ir druska. Įpilam vandens ir išmaišom. Tešla išklojam kepimo formą (~26 cm skersmens), gerai paspaudinėjam prie dugno ir kraštų (kraštus daryti nebūtina) ir dedam į šaldytuvą ~30 min.

Tuo metu ruošiame mėsos įdarą. Susmulkiname svogūną ir sudedame į įkaitintą (su šlakeliu aliejaus ar sviesto) keptuvę, po poros minučių sudedame ir maltą mėsą ir kelias minutes apkepiname. Tada sudedame smulkintus konservuotus pomidorus su skysčiu ir smulintą česnako skiltelę. Pagardiname druska, pipirais, čiobreliais ar kitais mėgstamais mėsos prieskoniais ir patroškiname, kol išgaruos visas skystis. Leidžiame pravėsti.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C ir pradžiai įdedame kepti pyrago pagrindą 10 min. Tada ant viršaus uždedame paruoštą maltos mėsos masę. Tarkuotą sūrį sumaišome su grietine ir užpilame ant mėsos. Ant viršaus dar padėliojame ketvirčiais pjaustytus pomidorus. Pyragą kepame dar 25 min.
Iškepus galima papuošti petražolėmis :).

Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 10 min (pagrindas) + 25 min (visas apkepas)

Maltos mėsos apkepėlė su pagrindu

Skanaus!



Receptas iš knygos "Patiekalai iš mėsos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...