2018 m. birželio 10 d., sekmadienis

Trupininis pyragas per 10 minučių


Trupininis pyragas per 10 minučių
Trupininis pyragas su varške - šis receptas niekuo neprastesnis už kitus trupininių pyragų receptus, antaiptol, jis pasižymi greitu ir paprastu gaminimu (jokių šaldymų ir pan), taip pat naudojamas minimalus kiekis kiaušinių, labai paprastas įdaras, be jokių krakmolų. 
Pyragas gaunasi pakankami minkštas, ne per daug trapus - iš tiesų man tokie ir patinka labiau.

Reikės (22-23 cm skersmens formai):
280 g miltų
3 v.š. cukraus (~50 g)
žiupsnelio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
200 g sviesto, šalto

400 g varškės
1 kiaušinio
3 v.š. cukraus
4 v.š. grietinės
Trupininis pyragas per 10 minučių

Dubenyje išmaišome miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Burokine tarka įtarkuojame sviestą ir viską rankomis išmaišome, kol nebeliks sausų miltų, o trupiniai pradės sudaryti sulimpančius gumuliukus (bet jų daryti nereikia, trupiniai turi būti smulkūs).

Varškės įdarui į varškę įmušame kiaušinį, sudedame cukrų, grietinę, išmaišome ir galiausiai išsukame su trintuvu (blenderiu).

Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi (arba tiesiog ištepame aliejumi), pagrindą padengiam maždaug 2/3 tešlos ir viską prispaudžiame rankomis, kad būtų lygus pagrindas. Ant viršaus paskleidžiame varškės įdarą ir galiausiai užbarstome likusius trupinius, kad uždengtų varškę.
Šauname į iki 200 C įkaitiną orkaitę 30-35 min.
Pyragui iškepus reiktų leisti jam atvėsti, kad šis sutvirtėtų, o dar skanesnis bus šaltas :).

Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 30-35 min

Trupininis pyragas per 10 minučių

Skanaus!


Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...