Trupininis pyragas per 10 minučių |
Pyragas gaunasi pakankami minkštas, ne per daug trapus - iš tiesų man tokie ir patinka labiau.
Reikės (22-23 cm skersmens formai):
280 g miltų
3 v.š. cukraus (~50 g)
žiupsnelio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
200 g sviesto, šalto
400 g varškės
1 kiaušinio
3 v.š. cukraus
4 v.š. grietinės
Trupininis pyragas per 10 minučių |
Dubenyje išmaišome miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Burokine tarka įtarkuojame sviestą ir viską rankomis išmaišome, kol nebeliks sausų miltų, o trupiniai pradės sudaryti sulimpančius gumuliukus (bet jų daryti nereikia, trupiniai turi būti smulkūs).
Varškės įdarui į varškę įmušame kiaušinį, sudedame cukrų, grietinę, išmaišome ir galiausiai išsukame su trintuvu (blenderiu).
Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi (arba tiesiog ištepame aliejumi), pagrindą padengiam maždaug 2/3 tešlos ir viską prispaudžiame rankomis, kad būtų lygus pagrindas. Ant viršaus paskleidžiame varškės įdarą ir galiausiai užbarstome likusius trupinius, kad uždengtų varškę.
Šauname į iki 200 C įkaitiną orkaitę 30-35 min.
Pyragui iškepus reiktų leisti jam atvėsti, kad šis sutvirtėtų, o dar skanesnis bus šaltas :).
Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 30-35 min
Trupininis pyragas per 10 minučių |
Skanaus!
Šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą