2018 m. birželio 15 d., penktadienis

Varškės keksas

Varškės keksas
Šį keksą aš vadinu tokiu tikru, "macniu" varškės pyragu, nes jame pagrindinė sudedamoji dalis yra ne kas kitas, o varškė, o visa kita tik papildomi elementai, pagerinantys varškės skonį ir padedantys jai reinkarnuotis į pyragą :). Labai mėgstu jį kepti savo vaikams, nes manau, kad tai vienas iš palankiausių vaikiškų pyragų, kadangi jame yra daug varškės, taigi ir baltymų, jis patogiai valgomas, o ir nėra pernelyg saldus. 

Reikės:
400 g varškės 
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
60-70 g sviesto, lydyto
4 v.š (~100 ml) grietinės
1 a.š. kepimo sodos ir šaukštelio acto
2 stiklinių miltų

Į dubenį varškę, įmušam kiaušinius, pamaišom, supilam cukrų, vėl išmaišom. Supilam grietinę, išlydytą sviestą. Sodą nugesinam acte ir supilame į tešlą. Galiausiai suberiam miltus. Kepam 180 C temperatūroje 40-45 min.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 40-50 min

Varškės keksas

Skanaus!

Idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...