Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno |
Nikos virtuvė vis pažeria puikių receptų įvairių kepinių nenaudojant įprastų miltų, o dar man patinka, kai pyraguose atsiranda ir varškė, nes tokie pyragai yra ir sotesni, ir didesnės maistinės vertės. Šiam pyragui nenaudojami ir jokie riebalai - jis gal kiek sausesnis, bet čia puikiai jam įvairovės duoda obuoliai. Ir vis tiek ragaujant sunku patikėti, kad jis be kvietinių miltų... Kviečiu kartu pamėgti įvairius kitokius miltus be gliuteno :).
Reikės:
🥧 2 kiaušinių
🥧 100 g cukraus
🥧 šlakelio vanilės ekstrakto
🥧 500 g varškės
🥧 100 ml jogurto
🥧 250 g avižinių miltų
🥧 100 g ryžių miltų
🥧 10 g kepimo miltelių (galima maišyti su kepimo soda)
🥧 žiupsnelio cinamono
1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
2. Sudedame varškę, jogurtą ir viską ištriname trintuvu.
3. Suberiame miltus su kepimo milteliais ir užmaišome tirštą tešlą.
4. Ją sukrečiame į kepimo skardą, išlyginame paviršių (galima rankas sudrėkinti).
5. Ant tešlos viršaus prismaigstome riekelėmis pjaustytus obuolius (žievele į viršų), užbarstome cinamono.
6. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ~40 min. Iškepus dar leidžiame orkaitėje atvėsti apie 10 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 40 min
Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno |
Varškės pyragas su obuoliais be gliuteno |
Receptas iš Nikos virtuvė fb