Greita bananų duona su avižiniais dribsniais
Iš 5 ingredientų. Be miltų. Bananų duonų variacijų, išties, yra įvairių, bet ši man patiko labiausiai dėl to, kad pirma - labai greit užmaišoma ir pagaminama, ir antra - kad puikiam skoniui ir gerai tekstūrai išgauti čia nenaudojami balti miltai, o tiksliau - jokio gliuteno. O skonis - vis tiek labai geras. Medaus dėti nebūtina, tada bus mažiau ir natūraliau saldus, tad bus tinkamas ir vaikams priešpiečiams ar užkandžiui :).
Reikės:
🍌 3 bananų (dar vieno papuošimui)
🍌 2 kiaušinių
🍌 1/4 puodelio medaus (~1 kupinas šaukštas)
🍌 1 a.š. kepimo sodos
🍌 2 puodeliai avižinių dribsnių
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2. Dubenyje įmaišome visus ingredientus: bananus, kiaušinius, skystą medų, sodą ir dribsnius. Viską išsukam su trintuvu (blenderiu). Dribsniai turėtų susitrinti iki smulkių gabaliukų.
3. Tešlą sukrečiam į pailgą popieriumi padengtą kepimo skardą, išlyginame paviršių ir apdėliojam banano riekelėmis.
4. Šaunam kepti apie 35 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 35 min
Greita bananų duona su avižiniais dribsniais |
SKANAUS!
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą