Varškės apkepas su avižiniais dribsniais ir sviestu |
Nuo tradicinio jis skiriasi tuo, kad į varškės masę dar dedam sviesto, o vietoj manų naudojam avižinius dribsnius. Ir to užtenka, kad skonis būtų ne toks įprastas. Man labai patiko.
Reikės:
• 400 g varškės (9% rieb.)
• 100 g grietinės
• 50 g sviesto + 60 g cukraus
• 3 kiaušinių
• 80 g av. dribsnių
• saujos razinų
1. Pirma nuplikom razinas, praėjus 5 min jas nuplaunam.
2. Ant lengvos ugnies išlydom sviestą, ten pat ištirpinam cukrų.
3. Į dubenį sudedam varškę, grietinę, avižinius dribsnius. Supilam praaušusį sviestą, išmaišom.
4. Atskirai labai gerai išplakam kiaušinius (kol taps puri, balkšva masė) ir supilam į varškę. Sudedam ir razinas.
5. Viską gerai išmaišom ir sukrečiam į sviestu išteptą (aš dar pabarstau manais, galima miltais) kepimo formą. Kepam 170 C ~45 min, galima galima keliom minutėm įjungt vėjelį (aš dėjau 3min ant 200C), kad paruduotų.
Kepimo temperatūra: 170 C
Kepimo laikas: 45 min
Kepimo laikas: 45 min
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą