Orkaitėje kepti bulvinukai |
Sveikatai palankesnis tradicinių švilpikų receptas - naudojam speltos miltus, o dalį miltų pakeičiam vertingosiomis sėlenomis.Receptas nužiūrėtas iš sveikatai palankių receptų technologinės kortelės.
Šiandien paskaitėm pasaką apie žvėrelius švilpikus ir turbūt ta proga gavau pageidavimą pagaminti "švilpikus" . Vaikų labai mėgstami.
Šiandien paskaitėm pasaką apie žvėrelius švilpikus ir turbūt ta proga gavau pageidavimą pagaminti "švilpikus" . Vaikų labai mėgstami.
Reikės (~4 porcijoms):
~0.5 kg bulvių (~5 didelės bulvės)
1 kiaušinio
100 g miltų, šviesių speltos
50 g avižų sėlenų (ar kitokių sėlenų/sveikesnių miltų, šįkart dėjau avinžirnių miltų)
20 g sviesto, lydyto
žiupsnelio druskos
Padažui:
sviesto, grietinės ir druskos
1. Visų pirma išverdam bulves su lupena, verdant pasūdom, verdam 25-30 min.
2. Atvėsusias bulves sutrinam, įmušam kiaušinį, beriam miltus, sėlenas, pilam išlydytą pravėsusį sviestą, įberiam druskos. Viską gerai išmaišom.
3. Ant miltuoto paviršiaus iš tešlos suformuojam kelis volelius, supjaustom į 2-3 cm ilgio pusgaminius. Juos perkeliam į paruoštą skardą.
4. Kepam 180 C temperatūroje, 25-30 min (aš pabaigoje uždėjau vėjelį, kad labiau paruduotų).
5. Padažui sviestą ir grietinę užvirinam, įberiam druskos ir išjungiam.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 25 min
Kepimo laikas: 25 min
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą