Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis |
Ieškant sveikuoliškų receptų, turbūt gana dažnai galima aptikti avižinių drisnių ir bananų derinį - vieni pakeičia įprastus miltus, kiti - cukrų. O šiame recepte dar į kompaniją ateina ir morkos - ir jos ne šiaip sau, o suteikia sausainiams dar daugiau turtingo skonio bei minkštumo. O daržovių skonių tikrai nesijaus - morkos puikiai įsilieja į saldų kontekstą :).
Recepte ingredientų proporcijos yra nurodytos tokios, kokios buvo pateiktos technologinėje kortelėje. Viskas tikrai dera tarpusavyje, bet cukraus galima ir nenaudoti - puikiai, ypač vaikams, pakaks saldumo iš bananų.
Reikės:
🍪 2 kiaušinių
🍪 300 g (2-3 vnt.) bananų
🍪 300 g avižinių dribsnių
🍪 200 g (1-2 vnt.) morkų
🍪 40 g cukraus (nebūtina)
🍪 šlakelio vanilės ekstrakto
🍪 žiupsnelio ciberžolės
1. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedam bananus, juos sutrinam šakute.
2. Avižinius dribsnius atskirai sumaišome su morkomis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ciberžole. Visa tai įmaišome į kiaušinių masę.
3. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi (naudoju daugkartinį) ir ant jo išdėliojame po šaukštą tešlos, galima šiek tiek dar padailinti formą.
4. Kepam 15-20 min 160 C orkaitėje su vėjeliu arba 20-25 min 170 C įprastu režimu (viršus ir apačia).
Kepimo temperatūra ir laikas: 160 C (su vėjeliu) 15 min ARBA 170 C (įprastai) 20 min
Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis |
Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis |
Avižiniai sausainiai su bananais ir morkomis |
Receptas iš "Sveikatai palankus" receptų technologinės kortelės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą