Avižiniai sausainiai |
O dėl cukraus tikrai verta naudoti būtent rudąjį, nes jis sausainiams suteikia išskirtinį ir labai tinkamą jiems skonį. Aš į kepinius paprastai dedu mažiau cukraus, šiuo atveju 110 g tikrai pakanka, o jei norit saldesnių - dėkit iki 150 g.
Reikės (2 skardoms sausainių):
180 g sviesto, kamb.temperatūros
110-150 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
100 g miltų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cinamono
1 a.š. kepimo miltelių
230 g avižinių dribsnių
80 g šokolado, gabaliukais
Pirmiausia sviestą gerai išsukame su cukrumi, tada įmušame kiaušinį ir išmaišome. Ir belieka sausieji ingredientai: įmaišome miltus, sumaišytus su druska, cinamonu ir kepimo milteliais (aš tame pačiame dubenyje šone visus juos susimaišau). Maišome, kol nebelieka sausų miltų. Tada supilame avižinius dribsnius ir išmaišome taip pat, kad nebeliktų sausų dribsnių. Galiausiai įmaišome ir gabaliukais pjaustytą šokoladą.
Gaminam avižinius sausainius |
Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min arba 170 C su vėjeliu apie 15-20 min.
Kepimo temperatūra: 180 C (viršutinis apatinis kaitinimas) arba 170 C (su vėjeliu)
Kepimo laikas: 15-20 min
Avižiniai sausainiai |
Idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą