Fermentuotos kopūstų salotos |
Kadangi salotos gali stovėti ilgiau, tad ir gaminti verta iškart didesnį kiekį. Gaminti reiktų dieną prieš, nes salotų "brandinimas" užtruks 12-16 val.
Fermentuotos kopūstų salotos |
1 kg kopūsto, smulkiai pjaustyto
1 morkos, tarkuotos
1 raudonosios paprikos
500 ml vandens
~5 v.š. acto (geriau 9 proc)
4-5 v.š. cukraus
1 v.š. druskos
70-80 ml aliejaus
Užviriname 500 ml vandens. Beriam į jį druską, cukrų, aliejų, išmaišom. Leidžiam užvirti ir išjungiam ugnį. Supilam ir actą.
Burokine tarka sutarkuojam morką, papriką supjaustom kubeliais ar pailgais gabaliukais, kopūstą supjaustom plonais pailgais gabaliukais arba galima taip pat sutarkuoti. Viską išmaišom, geriausia rankomis, nes taip kopūstas labiau suminkštės. Sukemšam salotas į stiklainius - tiek, kiek telpa gerai paspaudus. Užpilam paruoštu marinatu.
Palaikom šaldytuve 12-16 val. ir pagaliau galim skanauti!
Fermentuotos kopūstų salotos |
Aiškus video, kaip pasigaminti šias salotas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą