![]() |
Sviestiniai avižinių miltų sausainiai |
Reikės (20-30 vnt.):
250 g sviesto, minkšto
250 g speltos miltų
250 g avižinių miltų
125 g rudojo cukraus (100 g nesaldiems tešlainiams)
~5 g druskos
1-2 a.š. kepimo miltelių
šlakelio pieno
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCPr4COxLg8AF3RfYBF_5ZqAMBPLFk1mp7bum2UVzYq4DYq9njnJ4OxFE-HLyXA-SeCPKoeKUIOuK2yo2ofbMAutqLnJMYYJHYS1U0ITmjXb0cdarslmAQX-jMc_cuQd2FJu52LNVgZ7s/s320/sauasainiai+speltos+aviziniai3.jpg)
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Ištraukiam tešlą, apibarstom miltais ir iš abiejų pusių padedam maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus lakštus - taip bus lengviau kočioti. Iškočiokime maždaug 3-4 mm storio tešlos lakštą. Maždaug 7 cm skersmens stikline išspaudžiame sausainių formas ir sudedame juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepam sausainius 15-20 min arba kol šie lengvai paruduos.
Ištraukus iš orkaitės kelias minutes pravėsinam ir paliekam galutinai atvėsti ant grotelių.
Kepimo temperatūra: 180-190 C
Kepimo laikas: 15-20 min
Skanaujam su kava, arbata, pienu, kefyru....
![]() |
Sviestiniai avižinių miltų sausainiai |
Receptas iš knygos "Naminė duona"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą