Kardamoninis citrusinis pyragas |
Be galo minkštas ir purus.. Dėl kardamono aromato šiek tiek kalėdinis, bet, aišku, tiks ir bet kuria kita proga :). O šiaip lengvai pagaminamas, paprastas ir greitas pyragas.
Reikės:
🍋200 g sviesto, minkšto
🍋~130 g cukraus
🍋2 kiaušinių
🍋100 g migdolų, smulkintų
🍋200 g miltų
🍋1 a.š. kepimo miltelių
🍋~1 a.š. malto kardamono
🍋1 citrinos arba apelsino - sulčių ir žievelių
🍋1 citrinos ar apelsino - sulčių ir žievelių
🍋1/2 a.š. malto kardamono
🍋~50 g cukraus
1. Sviestą išsukame iki purumo su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius, gerai įplakame. Tada beriam smulkintus migdolus (nereikia susmulkinti iki miltų), miltus, kepimo miltelius ir kardamoną. Galiausiai įmaišome visos/o citrinos/apelsino sultis ir nutarkuotą žievelę.
2. Tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir šauname kepti 180 C temperatūroje ~35 min.
3. Prikaistuvyje supilame pasirinkto citruso sultis ir nutarkuotas žieveles, beriam kardamoną ir cukrų, viską kelias minutes paverdame. Iškepusį pyragą subadome smeigtuku ir tolygiai sulaistome užpilu.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 35 min
SKANAUS!
Kardamoninis citrusinis pyragas |
Kardamoninis citrusinis pyragas |
Recepto idėja iš žurnaliuko Darbštuolė, 2011/12
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą