Morkų pyragas su migdolais ir razinomis |
Mielai nustebino šis sveikuoliškas pyragas - puikiai tiko kaip sveika saldi alternatyva, o vaikai net prie morkų neprisikabino :).
Reikės:
🥕 250 g viso grūdo miltų (naudojau tamsius speltos)
🥕 1 a.š. kepimo miltelių
🥕 žiupsnelio cinamono
🥕 50 g medaus
🥕 150 ml pieno (augalinio arba įprasto)
🥕 50 g kokosų aliejaus
🥕 200 g morkų, tarkuotų
🥕 50 g migdolų (ar kitokių riešutų)
🥕 80 g razinų (ar kitokių džiovintų uogų)
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cinamonu. Prikaistuvyje ant lengvos ugnies palydome medų ir kokosų aliejų (jei kietas). Įmaišome pieną. Viską supilame ir įmaišome į sausą mišinį.
Smulkiai sutarkuojame morkas, migdolus susmulkiname (pagal norą - galima iki gabaliukų arba iki miltų), razinas nuplikome karštu vandeniu ir gerai nuvarviname. Morkas, susmulkintus riešutus ir razinas suberiame į tešlą ir išmaišome.
Masę supilame į kepimo skardą, kad gautųsi ~3-3,5 cm sluoksniu (naudojau pailgą) ir kepame apie 45 minutes - iš pradžių 190 C, vėliau, jei per greit pradeda ruduoti, sumažiname iki 180 C.
Kepimo temperatūra: 180-190 C.
Kepimo laikas: ~45 min.
Morkų pyragas su migdolais ir razinomis |
SKANAUS!
Receptas iš "Sveikos mitybos standartas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą