Varškės - špinatų apkepas |
Labai patiko šis vegetariškas nesaldus varškės apkepas - lengvesniems pietums arba pakankamai sočiai vakarienei. Dar skaniau, jeigu patieksime su česnakiniu padažu, bet puikiai tiks ir su grietine.
Reikės (~4 porcijoms):
500 g varškės
3 kiaušinių
150 g špinatų (~2 saujų)
150 g manų kruopų
150 ml pieno
50 g sviesto, lydyto
žiupsnio druskos, prieskonių
Pirmiausia nuplaunam špinatus, juos nusausinam.
Manų kruopas užpilam pienu, išmaišom ir trumpam atidedam.
Dubenyje išplakam kiaušinius, sudedam varškę, masę sutrinam. Supilam išbrinkusius manus, lydytą sviestą, įberiam druskos, kokių turim šviežių ar džiovintų žalumynų. Varškės masę sukrečiam į kepimo formą ir šaunam kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Iškepusiam dar leidžiame atvėsti orkaitėje ir taip sutvirtėti apie 15 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30-35 min kepimas + 15 min pravėsti orkaitėje
Varškės - špinatų apkepas |
SKANAUS!
Receptas iš fb puslapio "Nikos virtuvė"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą