Cukinijų pyragas su šilauogėmis |
Sotus, turtingo skonio, minkštas ir drėgnas pyragas, su lengva uogų rūgštele. Labai patiko. Puikus būdas panaudoti vasaros derlius - šilauogių ir cukinijų :).
Reikės:
🎂 3 kiaušinių
🎂 1 stiklinės aliejaus
🎂 1 v.š. vanilės ekstrakto
🎂 1 stiklinės (200g) cukraus
🎂2 stiklinių cukinijos, tarkuotos
🎂 3 stiklinių (~390 g) miltų
🎂 žiupsnelio druskos
🎂 1 a.š. kepimo miltelių + 1/4 a.š. kepimo sodos
🎂 1-2 stiklinių šilauogių
Į dubenį supilam ir gerai išplakam kiaušinius kartu su aliejumi, vanile ir cukrumi. Burokine tarka sutarkuojam cukiniją, stipriai nugręžiam skystį ir sukrečiam į kiaušinių masę. Suberiam miltus su druska, kepimo milteliais ir soda. Galiausiai atsargiai įmaišome uogas. Tešlą supilame į kepimo popieriumi padengtą pailgą skardą (šįkart dar viršų papuošiau bananų riekelėm) ir šauname kepti į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 50 min arba kol įkišus dantų krapštuką jis išlis sausas. Leidžiam pyragui atvėsti ir tik tada ištraukiame iš skardos.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min.
Cukinijų pyragas su šilauogėmis |
SKANAUS!
Šaltinis čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą