Tikrai nesitikėjau, kad ropės yra tokios gardžios. Teko gaminti iš ropių keletą patiekalų, kai jas reikėjo išvirti, bet man jos tikru ypatingu skoniu atsiskleidė būtent žalios, niekaip neapdorotos. Traškios, su lengvu aitrumu - puikiai paįvairina kopūstų ar morkų salotas.
Šioms salotoms ropę, kopūstą ir morkas galima naudoti maždaug vienodomis dalimis, nieko per daug nesveriant, proporcijos apytikslės :).
Reikės:
🥬 1 ropės
🥬 ~300 g kopūsto
🥬 2 morkų
🥬 1 poro arba česnako skiltelės
🥬 aliejaus/majonezo/grietinės
Ropę ir morkas sutarkuojame šiaudeliais, kopūstais susmulkiname peiliu. Porą arba česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais. Visas daržoves sumaišome, apšlakstome aliejumi ir įmaišome majonezo, grietinės arba jų mišinio. Gardžių vitaminų!
![]() |
Ropių ir kopūstų salotos |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą