Virtų bulvių ir kalafiorų blynai |
Žemaičių blynų vegetariška versija, praturtinta dvejomis daržovėmis :). Mano namiškiai nelabai mėgsta kalafiorų, bet šituose blynuose jis "sueina" nepastebėtai. Nevegatariškam variantui į masę galima kartu su daržovėmis įtarkuoti, pvz., dešrelių.
Reikės (4 porcijoms):
🥔 ~1 kg bulvių ir kalafiorų (galima proporcija ~600 g bulvių + 400 g kalafiorų)
🥔 1 kiaušinio
🥔 česnako skiltelių
🥔 4-5 v.š. su kaupu miltų
🥔 džiuvėsėlių apvoliojimui
1. Išverdam bulves (20-30min) su žiupsniu druskos - geriau su lupena. Šiek tiek atvėsinam ir nulupam.
2. Kalafiorą suskaidom į mažesnius žiedynus ir sumetam į verdantį pasūdytą vandenį apvirti apie 5 min.
3. Virtas daržoves sutarkuojam burokine tarka (arba sumalam mėsmale).
4. Į masę įmušam kiaušinį, išmaišom, įspaudžiam česnaką, beriam miltų, juos gerai įmaišom. Jei masė dar labai lipni, įberiam dar miltų arba krakmolo.
5. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Kepame šlakelyje aliejaus labai gerai įkaitintoje keptuvėje.
6. Skanaujame su sviesto ir grietinės šiltu padažu arba tiesiog grietine.
SKANAUS!
Virtų bulvių ir kalafiorų blynai |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą