Marcipano masė |
Tad pirmyn į marcipano gamybą. Dvi pagrindinės jo sudedamosios dalys - migdolo riešutai ir cukrus, o tiksliau cukraus pudra. Standartiškai šie indredientai imami santykiu 1/1. Bet visada galima receptą pasikoreguoti pagal savo skonį ir priklausomai nuo to, ką vėliau su juo gaminsite. Tad ir marcipano receptų rasite įvairių - kai kur cukraus bus naudojama daugiau nei migdolo riešutų, kai kur atvirkščiai.
~400 g. marcipano masės gauti reikės:
200 g migdolo riešutų, nuluptų ir sutrintų
200 g cukraus pudros
1 a.š. migdolų ekstrakto
1-2 v.š. vandens
1. Visų pirma pasiruošiame migdolų riešutus: migdolus nuplikome karštu verdančiu vandeniu ir paliekame jame pabūti 1 minutę (ilgiau palaikius riešutai praras savo traškumą). Nupilame karštą vandenį ir perliejame šaltu vandeniu. Nusausiname. Riešutų odelės jau turėtų atrodyti šiek tiek pasiraukšlėjusios. Kiekvieną riešutą paimkite nykščiu ir rodomuoju pirštu ir spustelkite, kad riešuto odelė atsitrauktų. likučius, jei jų lieka ant riešutų, nugnybkite nykščio nagu. Ne visus riešutus pavyks lengvai nulupti, tad kartais prireiks šiek tiek kantrybės. Jeigu odelės nusiiminėja ypač sunkiai, įmeskite juos dar kuriam laikui į verdantį vandenį. Pabaigus palikite riešutus, kad išgaruotų drėgmė. 2. Galiausiai riešutus susmulkiname į miltus blenderio kapokliu arba sumalame mėsmale.
Į riešutų miltus suberiame cukraus pudrą. Aš naudoju paprastą cukrų, kurį taip pat susmulkinu iki cukraus pudros su kapokliu.
3. Riešutus sumaišome su cukraus pudra, įpilame migdolų ekstrakto dėl aromato, vandens dėl masės suskystinimo - tik jokiu būdu ne per daug - vandenį pilame po truputį ir stebime konsistenciją - vis pamaišome, kol iš masės jau galima suformuoti kamuolį ar pailgą kepaliuką.
Marcipano masė |
Ateityje pažadu vis papildyti savo blogą marcipaninių gaminių receptais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą