Būtinai pabandykit šį riešutinį kepinį - gal tikrai užkabins :)
Tešlai reikės:
200 g maltų lazdyno riešutų
5 kiaušinių
250 g sviesto, kambario temperatūros
300 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
cukraus pudros pabarstyti
Ką galima pasiruošti iš anksto:
- susimalti reikalingą kiekį riešutų
- atšildyti sviestą (jei jis buvo šaldytuve)
Gaminame:
1. Kepimo formą (apvalią kekso formą su išgaubtu vidumi) ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
2. Paskrudinkite riešutus keptuvėje be riebalų. Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir palikite ataušti.
3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
4. Sviestą sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Masę išplakite iki putų.
5. Po vieną į masę sudėkite kiaušinių trynius ir išplakite.
6. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite į masę.
7. Paskrudintus riešutus įmaišykite į tešlą.
8. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.
9. Mediniu šaukštu sudėkite trečdalį baltymų į tešlą, sumaišykite. Po to sudėkite likusius baltymus.
10. Tešlą sudėkite į formą ir dėkite kepti (dar būtų gerai pabadyti dantų krapštuku paviršių, kad pyragas lygiau iškiltų ir po to būtų lengviau jį apversti). Kepkite apie 60 min.
11. Iškeptą pyragą palikite atvėsti formoje, o vėliau padėkite ant grotelių.
12. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite cukraus pudra (tik kai atauš!).
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: apie 60 min.
Komentarai: kepiau silikoninėje kekso formoje, gavosi visai neblogai. Pyragas gaunasi daugiau sausas nei šlapias, tad siūlyčiau patiekti su ledais!
Bon appetit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą