Obuolių/kriaušių pyragas su graikiniais riešutais
Kur tinka obuoliai, ten tinka ir kriaušės (man net skaniau), tai kai turiu namuose pastarųjų, jomis ir pakeičiu obuolius kepiniuose. Minkštas, purus pyragas su traškia graikinių riešutų "plutele".
Labai gerai, jeigu produktai tešlai bus kambario temperatūros (sviestas, kiaušiniai, grietinė) - viskas daug tolygiau išsiplaks.
Reikės:
Tešlai
🍐 110 g sviesto, minkšto
🍐100-150 g cukraus
🍐 2 kiaušinių
🍐 220 g grietinės
🍐 1 a.š. vanilės ekstrakto
🍐 180 g miltų
🍐 1 a.š. kepimo miltelių
🍐 2-3 obuolių/kriaušių
Trupiniams:
🍐 ~60 g graikinių riešutų
🍐 25 g rudojo cukraus
🍐 žiupsnio cinamono
🍐 50 g miltų
🍐 30 g sviesto
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, po vieną įplakame kiaušinius, sukrečiame grietinę, šliukštelime vanilės ir išmaišome. Galiausiai suberiame miltus su kepimo milteliais ir lengvai išmaišome. Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi padengtą (arba riebalais išteptą) kepimo formą, išlyginame paviršių. Ant viršaus išdėliojame supjaustytas obuolių/kriaušių skilteles. Ir tolygiai užbarstome paruoštus trupinius.
Trupiniams: riešutus susmulkiname ir sumaišome su cukrum, cinamonu, miltais ir sviestu. Pirštais išmaigome, kol nebelieka atskirų sviesto gabaliukų, o pasidaro drėgni trupiniai.
Pyragą kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45 min.
SKANAUS!
![]() |
Obuolių/kriaušių pyragas su graikiniais riešutais |
Recepto idėja iš žurnalo Moters savaitgalis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą