Trupininis obuolių (kriaušių) pyragas su biskvitu |
Įdomesnis obuolių pyragas - biskvitinio ir trupininio pyrago giminaitis :). Obuolių arba juos galima keisti kriaušėmis ar slyvomis. Kai turiu namuose kriaušių, visada kepu su jomis, nes jos duoda pyragui tikrai išskirtinį skonį - nors žalių aš pati nelabai mėgstu, bet kepiniuose jos visai kas kita..
Reikės:
2 kiaušinių
150 ml grietinės
100-150 g cukraus
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
5 vid. dydžio obuolių (~800 g) arba kriaušių arba slyvų
Trupiniams:
120 g sviesto
150 g cukraus
150 g miltų
1 v.š. cinamono
1. Į dubenį įmušam kiaušinius, sudedam grietinę, cukrų, miltus su kep. milteliais ir plakam, kol pasidarys vientisa gana tiršta tešla.
2. Trupiniams dubenyje šaltą sviestą su miltais sutrinam iki trupinių ir įmaišom cukrų bei cinamoną.
3. Biskvito tešlą pilam į paruoštą kepimo formą, ant tešlos išdėliojame skiltelėmis supjaustytus obuolius (kriaušes) ir tolygiai užbarstom trupinius.
4. Pyragą kepam iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~1 val.
Kepimo laikas: ~1 val.
SKANAUS!
Iš Beatos kepinių knygos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą