![]() |
Kokosinis cukinijų pyragas |
Sveikuoliškas pyragas su cukinijomis, nustebinęs savo natūraliu saldumu ir puikiai tinkančiais tamsiais speltos miltais. Originaliame recepte Alfas dar įmantresniam skoniui naudoja ir juoduosius sezamus, aš jų neturėjau, tad įdėjau daugiau kokosų drožlių. Recepte nebuvo jokio saldiklio, aš įdėjau vieną šaukštą medaus, ir to saldumo tikrai užteko, jo puikiai suteikė ir "kokosiški" ingredientai. Taip pat dalį kokosų pieno keičiau avižų pienu - tad drąsiai galima kiek painterpretuoti savaip, rezultatas gavosi tikrai puikus :).
Reikės (~20 cm arba pailgai formai):
🥥 ~250 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka
🥥 80 ml aliejaus
🥥 150 ml kokosų pieno
🥥 1-2 v.š. medaus
🥥 150 g kokosų drožlių
🥥 150 g viso grūdo miltų
🥥 1 a.š. kepimo miltelių
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, įmaišome aliejų, kokosų pieną ir medų. Suberiame kokosų drožles, miltus su kepimo milteliais ir lengvai viską išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C, tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir šauname kepti 45-50 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 45-50 min
SKANAUS!
![]() |
Kokosinis cukinijų pyragas |
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą