2016 m. spalio 19 d., trečiadienis

Trinta moliūgų sriuba


Trinta moliūgų sriuba

Teko ragauti kelis trintos moliūgų sriubos variantus ir šis patiko labiausiai. Būtent dėl šio recepto galima sakyti ir pamilau moliūgų sriubą. Šiandien jau n-tąjį kartą garuoja ant mūsų stalo.

~4 porcijoms reikės:

600 gr. moliūgo, pjaustyto kubeliais
1-2 obuolių, pjaustyto gabaliukais
1 svogūno
2-3 česnako skiltelių
druskos, pipirų
po žiupsnelį kitų prieskonių: čiobrelio, raudonėlio
0,5 a.š. muskato
1 v.š. cukraus
~ 1 l. sultinio
100-150 ml. grietinėlės

skrudinto batono, kelios riekės

Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname sviestą arba aliejų. Svogūną supjaustome (nebūtina smulkiai, nes vis tiek viską galiausiai sutrinsime), sudedame į puodą ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sumetame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Tuo metu susipjaustome nedideliais gabalais moliūgą ir dedame į puodą pasitroškinti apie 5 min. Suberiame prieskonius, cukrų, druską, įmaišome ir trintą česnaką. Moliūgui kiek suminkštėjus pilame sultinį (tinka ir sultinio kubelis) ir viską verdame, kol moliūgas išverda (~20 min.). Išvirus sriubą sutriname blenderiu, supilame grietinėlę ir iš naujo užviriname.
Prie sriubos būtinai pasiskrudiname batono ar forminės duonos :).

Trinta moliūgų sriuba

Skanaus!

Šaltinis: http://www.browneyedbaker.com/pumpkin-soup-recipe/  ir http://aj-receptai.blogspot.lt/2011/11/kremine-moliugu-sriuba-su-obuoliais.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...