2017 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

Vištienos krūtinėlės arba Žuvies kepsneliai

Vištienos krūtinėlės kepsneliai
Pastebėjau, kad šis patiekalas su vištienos krūtinėle labai populiarus interneto platybėse. Ir net neabejoju dėl ko - nes tai labai paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas, o ir naudojama mėsą - vištienos krūtinėlė, viena iš nekalčiausių ir mažiau kaloringų. Į vištienos masę gaminant tokius kepsniukus įprasta dėti tik majonezą, bet aš kiek pakoregavau įprastą receptą ir dalį majonezo sveikumo dėlei pakeičiu į jogurtą. Na ir ką, skonis šitų kepsniukų vis tiek labai puikus. Tikrai vertas liaupsių patiekalas.
Tokiu pat būdu pabandžiau pagaminti ir žuvies filė kepsniukus, gavosi tobulai, tad nuo šiol man tai bus ir greitas žuvies patiekalas. Ir tiks ypač tiems, kurie ne itin mėgsta gryną žuvies skonį.
Skanaus!

Žuvies kepsneliai su orkaitėje keptomis daržovėmis

Gaminame žuvies kepsnelius
Reikės (2-3 porcijoms):
~300 g vištienos krūtinėlės/žuvies filė, supjaustytos nedideliais kubeliais
druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
2 v.š. natūralaus jogurto
1 v.š. majonezo
1 kiaušinio
1-2 v.š. krakmolo

Vištieną/žuvį supjaustome, beriame žiupsnelį druskos, kitų prieskonių, dedame jogurtą, majonezą, įmušame kiaušinį, įberiame krakmolo ir gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą maždaug 30 min pastovėti, kad geriau įsigertų skoniai.
Praėjus pusvalandžiui, įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Šaukštu pasemiame maždaug blyno dydžio vištienos masės ir dedame į keptuvę, mentele padailiname kraštus. Leidžiame apkepti 2-3 minutes iš vienos pusės (ant vidutinės, ne per karštos ugnies, kad spėtų sutvirtėti), atsargiai, kad neiširtų, apverčiame ir dar pakepiname, kol gražiai paruoduoja.
Viskas, ieškome daržovių, su kuriomis patieksime :).
Vištienos krūtinėlės kepsneliai

Skanaus!

Recepto idėja iš interneto platybių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...