2022 m. gegužės 3 d., antradienis

Troškinta mėsa su raugintais agurkais

Troškinta mėsa su raugintais agurkais
 

Skaniai patroškinta kiauliena arba jautiena su lengva agurkų rūgštele ir pomidorų poskoniu - kartais sakoma, kad mėsytei tai ir yra svarbiausi ingredientai :). Dar šalia aromatingų prieskonių. Jeigu neturiu pomidorų pastos, naudoju pomidorų padažą ar naminius konservuotus pomidorus arba įvairias košeles pomidorų pagrindu.
Pagal receptą bulvės troškinasi kartu su mėsa, bet aš dažnai pakepu jas atskirai ir nemaišau, nes vaikams taip labiau patinka.

Reikės:
🥒 400 g jautienos arba kiaulienos
🥒~150 g pomidorų pastos
🥒2-3 bulvių
🥒1 svogūno
🥒1-2 skiltelių česnako
🥒2-3 raugintų agurkų
🥒1/2 stiklinės sultinio
🥒druskos, pipirų, lauro lapų

1. Supjaustome mėsą pailgais gabaliukais ir apkepame gerai aliejumi įkaitintoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių. Tada šalia mėsos sukrečiam pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pakepam apie 5 min. 

2. Beriam druskos, pipirų, išmaišom. Sudedam skiltelėmis pjaustytus agurkus, pomidorų pastą, išmaišom. Užpilam sultiniu ir viską patroškinam 15 min. 

3. Kitoje keptuvėje apkepame pagaliukais pjaustytas bulves. Apkepusias jas perdedam prie mėsos, dar įberiam prieskonių, smulkintus česnakus ir viską patroškiname ant vidutinės ugnies dar 7 min arba tiek, kol bulvės bus pilnai iškepusios.

Troškinta mėsa su raugintais agurkais

 

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...