2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Bananiniai keksiukai be miltų arba Kokteilinės keksiukai su avižiniais dribsniais


Sveikesni, įdomaus skonio keksiukai Jūsų dėmesiui. Tinkami pusryčiams. Paprastai ir greitai pagaminami.

Tešlai reikės (išeis 12 keksiukų):
180 g (arba 2 puodelių) avižinių dribsnių 
2 kiaušinių
2 bananų
50 g (arba 1/4 puodelio) rudojo cukraus (geriau šlapio)
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/4 a.š. druskos
115 g grietinėlės arba graikiško jogurto (tiršto), be skonio

priedams: ~100 g šokolado (1 puodelis), gabaliukais arba 1 a.š. cinamono arba 1/2 puodelio kokoso drožlių ar mėgstamų smulkintų riešutų

Gaminame.
Įkaitinkime orkaitę iki 190 C.
Į kokteilinę sudėkime avižinius dribsnius, įmuškime kiaušinius, suberkime cukrų, kepimo miltelius, sodą, vanilės ekstraktą, druską, išplaktą grietinėlę (ar jogurtą), sulaužytus bananus. Viską gerai išplakime - kokteilinės pagalba susismulkins ir avižiniai dribsniai, tad tešla, o ir patys keksiukai bus vientisesni. Šokolado gabaliukus galima įdėti dabar ir išmaišyti tešlą šaukštu. Arba juos galima sudėti jau paskirsčius tešlą į keksiukų formeles, gabaliukus sudėliojus ant keksiukų viršaus ir su peiliu dar pamaišius kiekvieną keksiuką. Taip pat ir su kokoso drožlėmis.
Keksiukus kepkime 15-25 min arba kol jie įgaus auksinį atspalvį, o dantų krapštukas išlys sausas.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 15-25 min.


Bon appetit!

Šaltinis: http://lecremedelacrumb.com/2015/02/flourless-banana-blender-muffins.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...