2016 m. sausio 12 d., antradienis

Šokoladinis pyragas su bananais be kiaušinių ir riebalų

Šokoladinis pyragas su bananais be kiaušinių ir riebalų
Būtent dėl šių savo savybių, o tiksliau minėtų tradicinių ingredientų nenaudojimo jis visų pirma ir yra ypatingas. Be kita ko ir labai purus bei toks šokolaadinis. Pasikartosiu, kad aš labai mėgstu greičiau pagaminamus pyragus, nes tokiems reikia kaupti ne tiek daug nusiteikimo, motyvacijos ir, žinoma, laiko. Šis pyragas, sakyčiau, gal net rekordus muša, taupydamas šiuos išteklius. Tad verta!
Dar vienas ypatingas ingredientas šiame pyrage yra obuolienė. Bent Amerikoje gana dažnai naudojamas ingredientas (apple sauce) įvairiuose kepiniuose. O pas mus, Lietuvoje, labiau būtų įprasta tokį ingredientą ne pirkti parduotuvėje, bet rasti mūsų rūsiuose ar šaldytuvuose :). Būtent ir aš tokiais atvejais dažniausiai panaudoju užsistovėjusią obuolienę. Taigi taigi kai kuriuose kepiniuose (pvz., morkų, šokoladiniuose, imbieriniuose pyraguose) būtent obuolienė labai puikiai pakeičia riebalus (sviestą/aliejų). Na, o bananai šį kartą asistuoja nepanaudotus kiaušinius. Valgant rezultatą supranti, kad nuo šių pakaitalų pyragas tampa tik turtingesnio skonio.
Kepimo forma, kurią naudojau: 26 cm kvadratinė.

Pyragui reikės: 
🍌 2 bananų, gerai prinokusių
🍌 100 g (1/2 stiklinės) cukraus
🍌 1/2 stiklinės obuolienės
🍌 1/3 stiklinės vandens
🍌 1 a.š. balto acto
🍌 160 g (1 ir 1/4 stiklinės) miltų
🍌 30 g (1/4 stiklinės) kakavos
🍌 1 a.š. sodos
🍌 žiupsnelio druskos
🍌 120 g šokolado, gabaliukais

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Dabar labai paprastai pagaminame tešlą. Į didelį dubenį sudedame nuluptus bananus ir juos šakute sutriname. Ant jų pilame cukrų, obuolienę, vandenį ir actą. Išmaišome. Tada beriame miltus, kakavą, sodą ir druską. Jei netingime, sausus ingredientus susimaišome atskirame inde ir tada viską suberiame į skystąją dalį. Svarbiausia, kad gerai išsimaišytų kakava, kurioje gali būti gumuliukų. Taigi atsargiai nepersistengdami sumaišome miltų mišinį su bananų mikstūra. Na, ir turbūt ilgiausia pyrago gaminimo dalis - šokolado supjaustymas gabaliukais. Būna pirkti ir paruoštų chocolate chips, bet man daug universaliau atrodo tiesiog patiems aštriu peiliu susipjaustyti šokoladą. Trečdalį šokolado įmaišome į tešlą. Tada tešlą pilame į kepimo popieriumi padengtą skardą ir ant viršaus tolygiai užbarstome likusius šokolado gabaliukais. Kepame orkaitėje apie 35 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35 min.

Šokoladinis pyragas su bananais be kiaušinių ir riebalų
Skanaus!

Šaltinis: http://www.momontimeout.com/2014/06/chocolate-banana-applesauce-cake/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...