Trinta morkų ir lęšių sriuba |
Puikus būdas praturinti morkų sriubą ne tik įdomesniu prieskoniu, bet ir maistingumu. Be to, taip pateiktus maistinguosius lęšius vaikams bus daug skaniau suvalgyti.
Dar kuo man patinka trintos sriubos, tai, kad pjaustant ingredientus nebūtina tai daryti kruopščiai ir smulkiai, nes vis tiek pačioje pabaigoje viską sutrinsime trintuvu.
Reikės:
~1,5 l sultinio
1 svogūno
2-3 skiltelių česnako
2-3 morkų, pjaustytų skiltelėm
žiupsnelio kumino, ciberžolės, kalendros, paprikos miltelių
kelių konservuotų pomidorų su skystimu
~0,5 stiklinės lęšių (raudonų, žalių ar rudų)
druskos, pipirų
šlakelio citrinos sulčių
Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname aliejų ar sviestą ir sudedame pjaustytą svogūną. Po kelių minučių dedame ir supjaustytą česnaką (nebūtina smulkiai). Tuo metu morkas supjaustome plonomis skiltelėmis. Jas pakepiname kartu su svogūnu apie 10 min. Daržoves paprieskoniuojame. Į puodą sudedame pomidorus su sultimis, gerai praskalautus lęšius ir supilame sultinį. Viską užviriname ir verdame ant silpnos ugnies apie 25 min., kol išverda morkos ir lęšiai. Sriubą sutriname trintuvu. Ant patiektos sriubos užlašiname citrinos sulčių, galima papuošti petražolėmis ar raudonosios paprikos dribsniais.
Skanaujame su čiabata ar tiesiog skrudintu batonu.
Trinta morkų ir lęšių sriuba |
Bon appetit!
Šaltinis: http://www.acedarspoon.com/moroccan-carrot-red-lentil-soup/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą