Baltymų prisotinta duona |
Reikės:
7 g sausų mielių
4 v.š. alyvuogių aliejaus
250 g miltų
100 g maltų migdolų
50 g linų sėmenų (sėklų)
100 g įvairių sėklų: chia, aguonų, saulėgrąžų, sezamo, moliūgų
1 šviežių rozmarinų šakelė (nebūtinai)
4 kiaušinių
Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Pasiruošiame pailgą kepimo formą (bent 1,5 l talpos) - padengiame ją kepimo popieriumi.
375 ml šilto vandens sumaišykime su mielėmis ir aliejumi. Palikime pastovėti 5 min.
Dideliame dubenyje miltus sumaišykime su maltais migdolais, linų sėmenimis ir kitomis sėklomis, įberkime druskos, gerai išmaišykime. Jei naudojame, smulkiai supjaustome ir sudedame rozmarino šakelę. Atskirai išplakame kiaušinius ir juos supilame į miltus, išmaišome. Galiausiai supilame ir vandenį su mielėmis, tešlą gerai išplakame - neišsigaskite, ji gausis tikrai įtartinai skysta - viskas gerai. Tešlą supilame į skardą (tešla kepdama dar gerokai pakils, tad skarda būtinai turi būti aukštesnė) ir dedame į orkaitę. Taip, taip - kildinti tešlos nereikia :). Galima tešlą dėti į šaldytuvą ir duoną kepti kitą dieną - tuomet duona įgaus kiek rūgštesnį skonį.
Duoną kepame apie valandą, gali prireikti ir ilgiau - svarbu, kad įbestas medinis pagaliukas nebeapliptų žalia tešla, o išlįstų daugiau mažiau sausas. Aš kepiau apie 1 val ir 20 min.
Išėmus iškepusią duoną paliekame atvėsti apie 20 min ant grotelių.
Duona skaniai valgosi bent kelias dienas, ją puikiai atšviežinti galima trumpai pasiskrudinus.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 60-80 min.
Baltymų prisotinta duona |
Šaltinis: Jamie Oliver "Supermaistas kasdien"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą