Užkepėlė su plaktu kiaušiniu ir pomidoru IR Užkepėlė su makaronais |
Puikiai tiks ir pietums, tačiau tokie greitai pagaminami, nekaloringi, baltymingi patiekalai tiesiog subalansuoti vakarienei!
Pirma vakarienė (gamyba užtruks ne ilgiau 10 min, kepimas ~40 min)
Vištienos/kalakutienos užkepėlė su plaktu kiaušiniu ir pomidoru
Vištienos/kalakutienos užkepėlė su plaktu kiaušiniu ir pomidoru
Reikės:
400 g krūtinėlės (vištienos arba kalakutienos)
druskos, pipirų
3 kiaušinių
50 g fermentinio sūrio
1 pomidoro
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Uždedame virti ryžius.
Krūtinėlę susipjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome pipirais, druska ir sumetame į aliejumi išteptą kepimo formą (formos dydis turėtų būti toks, kad mėsyte pasidengtų visas dugnas ir nebūtų didesnių tarpų).
Dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome du kupinus šaukštus grietinės. Šiuo mišiniu apipilame mėsos gabaliukus, ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio, įstrižai viena linija išdėliojame riekelėmis supjaustytą pomidorą.
Kepame 30-40 min.
Patiekiame su ryžiais.
Patiekiame su ryžiais.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: ~40 min.
Antra vakarienė (gamyba užtruks iki 20 min, kepimas ~15 min)
Vištienos/kalakutienos užkepėlė su makaronais
Vištienos/kalakutienos užkepėlė su makaronais
Reikės:
400 g krūtinėlės
2 v.š. sviesto, išlydyto
druskos, pipirų, raud. paprikos miltelių
saujos petražolių, smulkintų
1 svogūno
1/2 paprikos
~300 g makaronų, virtų
200 ml kefyro
1 v.š. sviesto
1 v.š miltų
100 g ferm. sūrio
100 g mocarelos
Uždedame virti makaronus (tinka kriauklelės ar kiti mėgstami tvirtos formos makaronai).
Krūtinėlę susipjaustome nedideliais gabaliukais, užpilame išlydytą sviestą, beriame druskos, pipirų, paprikos miltelių, smulkiai sukapotų petražolių, gerai išmaišome. Įkaitame keptuvę ir suberiame mėsos gabaliukus, įmaišome smulkiai supjaustytą svogūną ir gabaliukais supjaustytą papriką. Išmaišome ir gerai apkepiname, apie 6-7 minutes.
Dubenyje sudedame išvirtus makaronus, užpilame kefyru, išmaišome. Sviestu išteptą kepimo formą padengiame makaronais, ant jų tolygiai išdėliojame iškeptus mėsos gabaliukus. Užpilame baltuoju padažiu (jo gamyba recepto pabaigoje), išmaišome. Užbarstome tarkuotais sūriais. Kepame 15 min.
Baltajam (bešamelio) padažui pagaminti keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus, kad šie susimaišytų su sviestu ir supilame pieną. Išmaišome, kad neliktų miltų gabaliukų ir pašildome kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 15 min.
Skanaus!
"Золотые Советы" receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą