2017 m. rugsėjo 13 d., trečiadienis

Daržovinė pastarnokų duona

Daržovinė pastarnokų duona
Vis labiau populiarėja įvairios daržovinės duonos, gaminamos iš sveikų miltų ir tam tikrų smulkintų daržovių. Gali pasirodyti keista, bet tokių duonų skonis tikrai panašesnis į duonos skonį, o ne kokių daržovių apkepėlių ar pan. :). Puikiam užkandžiui su sviestu ar kokia mėgstama užtepėle.

Kepalui reikės:
1 ir 1/2 puodelio kvietinių miltų
3/4 puodelio rupių kvietinių miltų
1 a.š. kepimo sodos
1/2 a.š. druskos
žiupsnelio pipirų
50 g parmezano sūrio
150 g pastarnoko, tarkuoto
1 ir 1/4 puodelio pasukų

Įkaitinam orkaitę iki 220 C.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, sodą, druską, pipirus ir sūrį. Burokine tarka sutarkuojame pastarnoką ir dar kartą peiliu supjaustome iki smulkių gabaliukų. Sudedame į miltų mišinį ir išmaišome. Viduryje padarome duobutę ir supilame pasukas. Gerai išmaišome ir galiausiai rankomis minkydami suformuojame kamuolį. Ant miltuoto paviršiaus paminkome kamuolį apie 2 minutes, kol tešla pasidarys pakankamai glotni. Jei labai limpa, pabarstome dar šiek tiek miltų.
Suformuojame maždaug 15 cm skersmens kamuolį, viršuje įspaudžiame kryžiuką, kad kepamai duonai būtų lengviau pakilti. Perkeliame kepalą ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir dedame į orkaitę kepti apie 30 min, kol suformuos traškų paviršių. Tada sumažiname kaitrą iki 200  C ir kepame dar 20 min., kol įkištas pagaliukas duonos viduryje išlys sausas.

Kepimo temperatūra ir laikas: 30 min ant 220 C ir ~20 min ant 200 C.

Daržvinė pastarnokų duona
Daržovinė pastarnokų duona

Iš knygos Step-by-step bread

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...