2020 m. spalio 7 d., trečiadienis

Varškėčiai be kiaušinių

Kepti ir virti varškėčiai be kiaušinių   

  Ketvirtadienio vakarienei pas mus įprastai būna kažkoks varškės patiekalas, vienas dažniausių - žinoma, varškėčiai. Bet šį kartą - be kiaušinių tešloje (p.s. tada ir vaikai gali drąsiai maišyti tešlą ir ragauti :). O taip, pasirodo varškėčių tešlai visai nebūtini kiaušiniai! Tikrai puiki žinia tiems, kurių organizmas netoleruoja kiaušinių - tiek virtus, tiek keptus varškėčius galima taip pat puikiai pagaminti ir be kiaušinių, nenaudojant jokių kitų pakaitalų. 
Nenaudojam kiaušinių, dėl to ir miltų tešlai reikės dar mažiau  - tiek virtiems, tiek keptiems varškėčiams. Tik svarbu žinoti: paruoštus pusgaminius kepimui reikia gerai apvolioti miltuose, kad suteiktume jiems tvirtumo. O virtų varškėčių, šiukštu, nepervirkime, nes tada iškils pavojus, kad šie iširs. Pakilus jiems virš vandens užteks vienos minutės ir traukim kiaurasamčiu lauk :).
Ir nepamirškim, kad svarbiausias kriterijus skaniems varškėčiams - šviežia varškė, labiausiai tinka 9 proc riebumo.

Kepti varškėčiai be kiaušinių

Keptiems varškėčiams reikės (2 porcijoms):
🍁 250 g varškės
🍁 1 v.š.cukraus
🍁 žiupsnelio druskos
🍁 1 v.š.su kaupu miltų

🍁 miltų apvoliojimui (labai tinka ir kukurūzų miltai)

Sudedam varškę į dubenį ir gerai ją ištrinam tiesiog su šaukšto nugarėle. Betrindami įberiam cukraus, druskos. Galiausiai sudedam miltus ir rankomis išminkome, kol gausim tvirtą, apvalainą tešlos gabalą.
Keptuvėje gerai įkaitinam aliejų.
Iš tešlos suformuojam ritinį ir supjaustom nemažais gabaliukais. Juos paplojam ranka (galim peilio šonu varškėčio šonus dar padailinti) ir labai gerai apvoliojam miltuose. Sudedam į įkaitusią keptuvę ir gerai apkepinam iš abiejų pusių (apverčiam tik vieną kartą, kai gerai apkeps, kad neiširtų).

Virtiems varškėčiams reikės (2-3 porcijoms):
🍁 400 g varškės
🍁 1 stiklinės (¬120 g) miltų
🍁 2 v.š. cukraus
🍁 žiupsnelio druskos

Varškę dubenyje gerai ištriname (šaukštu arba bulvių grūstuve), sudedam miltus, beriam cukraus, druskos ir rankomis gerai išmaišome. Suformuojame kamuolį arba pailgą ritinį. Atriekiam po gabalėlį tešlos ir abiem delnais suformuojame apvalius kamuoliukus. Juos sudedame ant miltuoto paviršiaus.
Puode užvirtiname vandenį, įberiame rupios druskos ir maišydami sumetame varškėčius (vanduo verdant neturėtų labai burbuliuoti). Kai varškėčiai iškyla, paverdame apie minutę ir su kiaurasamčiu išimame.

Virti varškėčiai be kiaušinių

 
Skanios vakarienės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...