2020 m. spalio 18 d., sekmadienis

Marmurinis keksas

                           


Toks, kurį seniais laikais skanaudavom pirktą iš parduotuvės. Labai patogus valgyti ne prie stalo, tad mėgstu tokį iškepti valgymui kelionėje (todėl ir nuotraukos nebuvo kaip įmantriau nufotkinti . Gamyba žiauriai paprasta, tik reik sveistą iš anksto ištraukti iš šaldytuvo.
Linkiu, kad virtuvė pakviptų šviežiu keksu!

Reikės:
🏅4 kiaušinių
🏅150-200 g cukraus
🏅240 g sviesto
, minkšto
🏅~350 g miltų
🏅1 a.š. kepimo miltelių

🏅žiupsnelio druskos
🏅30 g kakavos
🏅100 ml pieno

Sviestą paliekam kamb.temperatūroje geriausia iš vakaro.
Visų pirma gerai išsukam sviestą su cukrumi. Tada po vieną vis maišant įmušame kiaušinius.
Atskirai sumaišom sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Juos supilam į sviesto masę ir labai gerai išmaišom.
Atidedam pusę tešlos, į ją suberiam kakavą ir supilam pieną, vėlgi gerai išmaišom.

Pasiruošiam tuščiaviduriu dugnu kepimo formą (man patogiausia silikoninė, nereikia niekuo tepti, nebent minimaliai sviestu), į ją krečiam pusę kakavinės tešlos, pusę baltos, likusią pusę kakavinės ir likusią baltos - išlyginam paviršių ir šakute "pavairuojam" giliau, kad spalvos kiek susimaišytų.
Šaunam į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 50 min. 

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min.


Idėja iš čia

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...