2019 m. sausio 6 d., sekmadienis

Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis

Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis

Seniai planavau išbandyti šį receptą. Kai neturėsiu daug laiko ir norėsis, kad vaikai nesilaužytų prie stalo (kaip kartais būna su kitais nematytais patiekalais), o užvalgytų sočiai. Nors įdomu tai, kad vienas vaikas traukė dešreles suvalgyti pirma, o kitas "apvalginėjo" tešlą aplink. Vadinas, viskas valgoma ). 
Paprasta ir greita - galima pasilepinti!

Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
5 sotiems pyragėliams reikės:
5 dešrelių
⚃ ~500 g bulvių
(4-5 vid. bulvės)
⚃ 2 kiaušinių
žiupsnelio druskos (~0.5 a.š.)
⚃ ~4 v.š. (su kaupu) miltų 

⚃ 2 skiltelių česnako

Išverdam bulves su lupena ir paliekam pravėsti. Tada nulupam ir sutarkuojam jas burokine tarka (galima po to dar grūstuve pagrūsti). Įmušam kiaušinius, beriam druskos, išmaišom, sudedam miltus. Masė turi gautis labai minkšta. Perkeliam tešlą ant gerai pamiltuoto paviršiaus, gerai apmiltuojam tešlą ir suformuojam ritinį. Padalinam į 5 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko rankomis išspaudžiam plokščią paplotėlį, uždedam dešrelę ir apsukam tešla. Gerai apmiltuojam! 

Įkaitinam keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, įmetam česnako skilteles, kai pakvips, jas išimam ir sudedam pyragėlius kepti. Apkepam iš visų pusių. 

Galima pasidaryti mėgstamo padažiuko (pvz., pom.padažas+majonezas+prieskoniai).

Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis

Skanaujam!



Idėja čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...