2019 m. sausio 18 d., penktadienis

Virtiniai su varške

Virtiniai su varške
Tokiems virtiniams reiktų nepagailėti varškės įdaro. Sakoma, kad virtinių įdarui geriau naudoti riebesnę, t.y. ne tokią rūgščią varškę, kad reikėtų dėti mažiau cukraus. Nes - varškė cukraus "pagalba" išskiria daugiau skysčio, tad išvirusių virtinių įdaras bus vandeningesnis, o to juk nenorim. Geriau dėti mažiau cukraus į įdarą, o jei jo trūks - pasaldinti grietinę ar padažą. 
Beje, ši tešla tinka ir koldūnams su kitokiais įdarais: bulvių, mėsos ar vyšnių.

Reikės (4-5 porcijoms):
Virtiniai su varške

🎈3,5 stikl. miltų (galima įmaišyti dalį kitokių miltų, pvz., tamsių speltos miltų)
🎈žiupsnio druskos
🎈1 kiaušinio
🎈0.5 stikl.
(125 ml) pieno
🎈0.5 stikl.
(125 ml) vandens
🎈~500 g varškės
(riebesnės)
🎈25-40 g (2-3 v.š.) cukraus

Į didelį dubenį suberiam miltus, įmaišom ir druską
Kitame inde išplakam kiaušinį, įpilam pieną ir vandenį. Skystąją dalį supilam į miltus ir gerai išmaišom (man pradžioj patogu tai daryti su šakute), po to išminkom, kol gausim glotnų kamuolį. Jį pridengiam (pvz., maistine plėvele) ir dedam į šaldytuvą bent 30 min - tešla "susigulės" ir lengviau kočiosis.
Varškės įdarui varškę ištrinam su cukrumi

Tešlą pasidedam ant miltais paruošto paviršiaus ir iškočiojam didelį, pakankamai ploną stačiakampį. Paimam didesnį puodelį ar dubenėlį ir išspaudžiam apskritimus. Ant kiekvieno dedam pilną šaukštelį varškės ir užlenkiam, kraštus suspaudžiam (pvz., šakute), galim užsukti, kaip mokam.
Užvirinam didesnį puodą vandens, įberiam ~1 a.š. druskos ir sudedam virtinius (geriau, kad jie dar pakankamai laisvai plaukiotų). Jiems pakilus, verdam dar 5-6 min. Nupilam vandenį kiaurasamčiu ir perdedam į dubenį - aš visada ant dugno įdedu sviesto gabaliuką . Vėliau nepamirškim "pakrutinti" dubens, kad sviestas pasiskirstytų.

Skanaujam su grietine, jogurtu, uogiene ar jų "miksu".

Virtiniai su varške
Beje, gavau patarimų, kad virtinių tešloje pieną galima pakeisti kefyru - tešla bus dar minkštesnė. Verta pabandyti! :)


Skanaus!


Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...