2019 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Šokoladiniai keksiukai su rududu kremu


Šokoladiniai keksiukai su rududu kremu
Paragavę šių keksiukų kiti labai gyrė jų skonį ir sakė "oho, kaip tu moki!". Bet įdomiausia tai, kad gamyba jų yra labai paprasta, tad tikrai jokių ypatingų gebėjimų nereikia, o ir šis kremas turbūt apskritai paprasčiausiai ir greičiausiai pagaminamas iš visų kremų. Smagu kitiems palikti gerą įspūdį, bet taip pat ir dalintis skaniais, paprastais receptais!
Beje receptas yra iš Beatos knygos, tik sukeičiau tešlos ir kremo receptūras (prie šios tešlos Beata naudojo kitą kremą, iš grietinėlės, bet man šįkart reikėjo paprastesnio ir patvaresnio kremo, tad paėmiau iš kito recepto).


~10 keksiukų reikės:
(tešlai)
🧩 2 kiaušinių
🧩 120-150 g cukraus
🧩 100 ml kefyro
🧩 80 ml aliejaus
🧩 160 g miltų
🧩 20 g kakavos

🧩 žiupsnelio druskos
🧩 1 a.š. kepimo miltelių


(kremui)
🧩 200 g grietinėlės sūrio (pvz., "Philadelphia"), bet tiktų ir maskarponė
🧩 150 g virto kondensuoto pieno ("Rududu")

Gaminame tešlą.
Kiaušinius gerai išplakam kartu su cukrumi (man tai patogiausia daryti pailgam siauresniam inde, kaip kad būna komplekte prie trintuvo - plakinys nesitaško į šalis). Supilam kefyrą, aliejų, vėl išplakam arba gerai išmaišom.
Kitame inde sumaišom sausus ingredientus: miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Galiausiai sumaišom abi mases į vieną, kol tešla tampa vientisa. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles (silikonines arba padengtas popierinėm formelėm). Dedam maždaug po gerą šaukštą (kad iki viršaus dar liktų ~1 cm, nes tešla dar kils kepdama).
Kepam iki 190 C įkaitintoje orkaitėje ~20 min.

Gaminame kremą.
Rududu geriau išimti iš šaldytuvo iš anksto, kad būtų minkštesnis. Sudedam į vieną indą grietinėlės sūrį, rududu ir išsukam iki vientisos masės. Ir viskas - galima užtepti ar išspausti ant kiek pravėsusių keksiukų.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~20 min.

Šokoladiniai keksiukai su rududu kremu


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...