2019 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu

Gali išoriškai pasirodyti sudėtinga, bet iš tiesų tokius keksiukus pagaminti yra labai paprasta! Svarbiausia (tiek tešlai, tiek kremui), kad sviestas būtų minkštas, palaikytas kambario temperatūroje. Ir visi kiti ingredientai geriau nebūtų šalti.Tada viskas harmoningai sueina į visumą ir gaunasi puiki tešla. Tuo tarpu sviestiniam kremui visur akcentuojama, kad sviestą reiktų plakti mažiausiai 5 minutes, prieš dedant kitus produktus. O cukraus pudrą taip pat suberti reiktų per kelis kartus, vis plakant. Pabaigoje vėl viską labai gerai išplakti. Tai tiek tos paslapties - bandykit!  


Reikės (10-12 keksiukų):
(tešlai)
130 g sviesto, kamb. temperatūros

130 g cukraus
2 kiaušinių
šlakelio vanilės ekstrakto
2 v.š. pieno
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

(kremui)
  Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu
150 g sviesto, kamb. temperatūros
~300 g cukraus pudros
šlakelio vanilės ekstrakto
~2 v.š. pieno (šilto)

Gaminame tešlą.
Sviestą labai gerai išsukame kartu su cukrumi (man patogiausia iki dedant miltus tešlą išsiplakti siauresniame aukštame inde), tada po vieną įmušame kiaušinius, vis gerai išplakdami. Masė turi gautis tokia gana puri. Įpilam vanilės ekstrakto, pieno. Galiausiai išsijojam miltus su kepimo milteliais. Išmaišom ir tešlą krečiam į kepimo popierėliais paruoštas keksiukų formeles. Tešlos krauname ne iki viršaus, bet maždaug 2/3 tūrio. Šaunam kepti į iki 190 C įkaitintą orkaitę apie 20 min. Iškepus leidžiame šiek tiek atvėsti prieš dekoruojant kremu.

Gaminame kremą.
Sviestiniam kremui labai svarbu LABAI gerai išplakti sviestą, tada per kelis kartus, vis plakant, suberti cukraus pudrą. Ir vėl labai gerai išplakti. Nes ilgame plakime ir yra didžiausia tobulo kremo paslaptis.
Taigi į indą sudedam minkštą sviestą ir plakame plaktuvu 5 minutes (kuo ilgiau plaksim, tuo jis bus ir baltesnis). Tada per kokius tris kartus suberiame cukraus pudrą, vis gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto, pieno ir plakame vėl bent 3-4 minutes. Kai kremas paruoštas, juo papuošiame pravėsusius keksiukus norimu antgaliu.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~20 min.

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu

Skanių desertų!


Tešlos receptu pasinaudojau iš čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...