2020 m. kovo 21 d., šeštadienis

Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas


Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas
 Obuolių pyragų paįvairinimui kiek kitoks obuolių pyragas. Vienos stiklinės pyragą jau buvau išbandžiusi, bet šįkart truputį kitaip, obuolius tarkuojant smulkesne tarka ir sluoksniuojant kartu su sausu mišiniu keliais sluoksniais, taip pyragas atrodo panašesnis į kuklų tortuką :). 

Reikės:
Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas
  • 1 stiklinės manų kruopų (160 g)
  • 1 stiklinės cukraus (180 g)
  • 1 stiklinės miltų (130 g)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 5 obuolių
  • 2-3 v.š. citrinos sulčių
  • 200 ml pieno, karšto
  • ~30 g sviesto

Pirmiausia atliekam sudėtingiausią šiame gaminime etapą - nulupame ir sutarkuojame burokine tarka obuolius. Tada juos iškart apšlakstom citrinos sultimis, kad neruduotų. Atidedam.

O dabar lengviausia dalis - dubenyje sumaišom visus sausus ingredientus: manų kruopas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius, išmaišom.

Paruošiam kepimo formą - imam apvalią ~20 cm skersmens formą, ją padengiam kepimo popieriumi (iš šonų taip pat). Galima prieš tai ištepti formą sviestu, kad popierius geriau priliptų.

Dabar sluoksniuojam pyragą (bus 4 sluoksniai miltų ir 3 sluoksniai obuolių): dugną padengiam keliais šaukštais sausų miltų mišinio, tada ištepam sluoksniu obuolių (pirmu trečdaliu), tada vėl miltais, antru trečdaliu obuolių, miltai, paskutiniais obuoliais ir galiausiai ant viršaus tolygiai paskirstom likusį miltų mišinį. Kepimo formą pakratom į šonus, kad geriau pasiskirstytų.

Sviestą palengva išlydom karštame piene ir šaukštu po truputį užpilam ant viso pyrago viršaus.

Šaunam kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~45 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40-50 min.

Skanaus!
Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas


Šaltinis su video: https://www.youtube.com/watch?v=TrtxEo6_YRo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...