2020 m. kovo 22 d., sekmadienis

Brizoliai arba Kiaušininiai blynai su maltos mėsos įdaru

Brizoliai
 Kai pirmą kartą pamačiau šį receptą internete, iškart "užkabino", pasirodė labai orginalus, bet kartu ir paprastas, su įprastais produktais. Kartu kažkas įdomesnio nei tiesiog koks nors maltos mėsos apkepas ar lietiniai su mėsa. 
Beje, esu gaminusi tokius blynelius ir greitesniu variantu - suvyniojusi į tortilijas. Kai turime mažiau laiko - tai puiki alternatyva.
Gaminam brizolius

~4 porcijoms reikės:
  • 4 kiaušinių
  • 4 v.š. pieno
  • druskos
  • ~400 g maltos mėsos 
  • 3-5 v.š. grietinės (galima maišyti su majonezu)
  • 2-3 rauginti agurkai, tarkuoti
  • kelios saujos tarkuoto ferm. sūrio

Pirmiausia išsikepame kiaušininius blynelius. Dubenėlyje įmušam vieną kiaušinį, įberiam žiupsnelį druskos, įpilam vieną šaukštą pieno ir gerai išplakam.
Keptuvę įkaitinam su šlakeliu aliejaus, pilam plakinį ir iškart keptuvę pavartom, kad kiaušinis pasiskirstytų tolygiai per visą keptuvę. Tada paliekam kepti 1-2 min ir tada su mentele iš kraštų po truputį atskiriam nuo keptuvės ir apverčiam (jei dar jaučiasi, kad limpa prie dugno, leidžiam dar šiek tiek pakepti). Taip iškepam blynelius iš visų kiaušinių.

Į maltą mėsą įberiam druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių. Kiekvieną blynelį ištepam plonu sluoksniu maltos mėsos (man gavosi kiekvienam po ~100 g maltos kiaulienos, bet galima bandyti ir dar ploniau). Tada maltą mėsą ištepam grietinės arba grietinės-majonezo plonu sluoksniu.  
Agurkus sutarkuojam burokine tarka ir prie krašto išdėliojam saujelę tarkinio (žr. foto). Iš tos pusės pradedam vynioti ir suvyniojam blyną į ritinį. Atsargiai perdedam į aliejumi išteptą kepimo formą.

Taip paruošiam visus blynelius. Sudedam visus į kepimo formą/skardą, dar kartą aptepam grietinės sluoksniu, užtarkuojam sūriu ir šaunam kepti 180 C orkaitėje ~25 min.

Kepimo temperatūra: 180-200 C.
Kepimo laikas: ~20-25 min.

Brizoliai

Kelios pastabos.  
  • Originaliame recepte tepamas labai plonas sluoksnis mėsos, man gavosi kiekvienam kiaušiniui ~100 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną), galima bandyti naudoti mažiau mėsos kuo ploniau ištepant blynelius. 
  • Originaliame recepte naudojama ne grietinė, bet vien tik majonezas. Tačiau aš esu bandžiusi ir vien tik su grietine - taip pat tinka. 
  • Įdarui šalia maltos mėsos galima eksperimentuoti ir naudoti nebūtinai agurkėlius, sako, kad tinka ir grybai, manau, laisvai gali būti ir tiesiog tarkuotas sūris viduje. Ar kepintos daržovės ir pan.

    SKANAUS!


    Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...