2020 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Plėšomos bandelės


Plėšomos bandelės
Kartais patikdavo nusipirkti "Rimi" parduotuvėje, rodos, jų firmines plėšomas bandeles - labai paprastos, bet jei šviežios, tai visai skanios. Internete pamačiusi tokių bandelių receptą kaipmat susigundžiau išsikepti jų namuose. Receptas labai paprastas, išskyrus tai, kad, kaip ir visiems mieliniams gaminiams, tiesiog reikia daugiau laiko, kol kyla tešla. Galima tokias bandeles daryti ir su įdaru, pvz., rududu kremu arba varškės ir pan. 

Reikės:
🕸 50 g sviesto, lydyto
🕸 ~20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
🕸 3 v.š. cukraus
🕸 200 ml pieno
, šilto
🕸 1 kiaušinio
🕸 ~400 g miltų
🕸 2-3 v.š. aliejaus

Pabarstukams:
🕸 30 g miltų, 30 g cukraus, 15 g šalto sviesto

Pirmiausia atskiram dubenėly sudedam mieles ir 1 v.š. cukraus, atidedam 5 min.
Išlydom sviestą, pašildom pieną (kad būtų šiltas, ne karštas).
Dubenyje įmušam kiaušinį, pilam sviestą, pieną, sudedam mieles, išmaišom. Tuomet belieka miltai: beriam, maišom, beriam maišom, beriam, minkom. Pabaigoje įpilam šlakelį aliejaus ir baigiam minkyti, kol aliejus susigeria į tešlą. Ją dubenyje pridengiam ir atidedam į šiltą vietą (arba orkaitę 40-45C temp.) ~1 val.

Tešlai iškilus iš jos padarom pailgą gyvatėlę ir supjaustom į ~10 vienodų dalių. Jas šiek tiek padailinam, kad būtų apvalesnės ir sudedam į aliejumi pateptą kepimo skardą, per nedidelį atstumą. Paliekam pakilti ~20 min (arba orkaitė 45C). Tuomet bandeles ištepam plaktu kiaušiniu (arba tik tryniu) ir ant visų pabarstom saldų mišinuką (žr žemiau).
Pabarstukams: beriam miltus, cukrų, sviestą ir rankomis trinam, kol gaunasi birus mišinukas.
Kepam 180 C įkaitintoje orkaitėje ~20 min.

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: tešlos kilimas ~1 val + bandelių kilimas ~20 min + kepimas 20 min.

Skanaus!!


Plėšomos bandelės

Recepto idėja čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...