2020 m. balandžio 18 d., šeštadienis

Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais


Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais
Puiki, minkšta tešla pyragėliams, kuriuos tinka gaminti ne tik pikantiškus su raugintais kopūstais, bet tuo pačiu galima pasigaminti ir saldžių bandelių su varške! Tad pirmyn :).

Reikės (~2 skardoms arba ~20 pyragėlių):
  • ~20 g šviežių mielių arba 7 g sausų mielių
  • 1-3 v.š. cukraus
  • ~700 g miltų (gali būti ~200 g tamsių speltos miltų)
  • 1-2 a.š. druskos
  • 500 ml pieno, šilto
  • 1 kiaušinio
  • 100 g sviesto, minkšto (galima keisti 100 ml aliejaus)

Įdarui:
  • raugintų kopūstų, patroškintų
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • žiupsnelio druskos, pipirų
Aptepimui:
  • 1 kiaušinio (galima dar įpilti mažą šlakelį pieno)
Pirmiausia pasiruošiam tešlą. Mieles indelyje užberiam cukrumi ir trumpam atidedam.  Dideliame dubenyje suberiam miltus, druską, padarom viduryje duobutę, ten įmušam kiaušinį, supilam šiltą pieną, sviestą, ištirpusias mieles ir pradžiai išsukam šią masę, po to viską sumaišom su miltais. Tešlą maišom su šaukštu, po to perimam į rankas ir paminkom bent kelias minutes. Tada suformuojam dailų kamuolį, pridengiam ir paliekam tešlą kilti 1-1,5 val.

Per tą laiką galime pasiruošti įdarą. Keptuvėje pakepiname svogūną, morką, po kelių minučių sudedam raugintus kopūstus ir patroškinam 15-20 min. Pagardinam druska, pipirais.

Varškės įdarui (jei gaminsim iš pusės tešlos normos):
  • ~500 g varškės
  • 2-3 v.š. grietinės
  • saujos razinų, nuplikytų ir nusausintų
  • cukraus (pagal skonį ir pagal naudojamos varškės rūšį)

    Varškės įdarui visus ingredientus sumaišom. 
Pakilus tešlai, traukiam po nedidelį vienodą gabalėlį ir išsidėliojam ant miltuoto paviršiaus. Nepamirštam, kad pyragėliai dar iškils, tad geriau daryti kiek mažesnius. Iš gabalėlio suformuojam blyną (galima tiesiog rankomis - tešla lengvai minkosi), įdedam gerą šaukštą įdaro ir kruopščiai užspaudžiam abu kraštus. Pyragėlius išdėliojam ant kepimo popieriumi padengtos skardos, aptepam kiaušiniu ir šaunam kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 C 25-30 min.



Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 25-30 min.

Skanaus!


Idėja iš fb "Gamink su Audrone"





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...