2021 m. liepos 26 d., pirmadienis

Agrastų klafutis arba Uogų pyragas minkštoje tešloje

Agrastų klafutis
 

Klafutis - desertas, kilęs iš Prancūzijos. Tai labai paprastai gaminamas desertas vos iš kelių ingredientų, kur svarbiausią natą "groja" šviežios uogos, paskendusios minkštoje tešloje. Tradicinis klafutis gaminamas su vyšnių uogomis, tačiau ne ką prastesnis gaunasi ir panaudojus agrastų uogas :). Taip pat puikiai galima pagaminti klafutį ir su trešnėmis, mėlynėmis, gervuogėmis, avietėmis. Naudojant rūgštenes uogas, pyragas bus kiek rūgštesnis, tad kas nemėgsta labai saldžiai - toks kepinys labai patiks. Arba tiesiog galima padidinti cukraus kiekį. Užpilus tešlą pyragą galima pagardinti pabarsčius migdolo drožlėmis, ruduoju cukrumi.
Idealiausia šį pyragą skanauti dar šiltą, galima patiekti su ledais :).

Reikės:
🍒 ~400 g agrastų
🍒 2 kiaušinių
🍒 100 g cukraus
🍒 90 g miltų
(galima įmaišyti ryžių, migdolų ar avižinių miltų)
🍒 150 ml pieno
(galima keisti augaliniu ar pusę kiekio grietinėlės)
🍒 30 g sviesto
, lydyto
🍒 šlakelio vanilės ekstrakto

Nuo agrastų nuimame kotelius.

Dubenyje iki putų išplakame kiaušinius su cukrumi. Suberiame miltus, vėl išplakame. Supilame pieną, išlydytą sviestą, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi gana skysta, taip ir turi būti.

Kepimo skardą pabarstome cukrumi ir išdėliojame agrastus (jeigu kepimo forma su išimamu dugnu, geriau ten patiesti kepimo popierių, kad gana skysta tešla kepant neišbėgtų). Ant viršaus tolygiai užpilame tešlą. Šauname kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min arba kol pyragas įgaus auksinę spalvą - perkepti nereikia, viduje pyragas turi likti minkštas. Klafutis jau iškepęs, kai pajudinus kepimo formą kraštai jau tvirti, o centre dar šiek tiek virpa. Vėsdamas klafutis šiek tiek sukris, bet taip ir turi būti.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35 min.

Agrastų klafutis

 

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...