2021 m. liepos 25 d., sekmadienis

Avižinis varškės apkepas

Avižinis varškės apkepas

 Labai gardus ir sotus varškės apkepas, kuriame įprastus apkepui ingredientus pakeičia avižiniai miltai ir avižinė košė. Nors iš esmės tinka bet kokia likusi nesuvalgyta pieniška košė - perlinė (šįkart ją ir naudojau), miežinė, sorų ar net grikių kruopų košė.

Reikės (~2 porcijoms):
200 g varškės
200 g avižinės košės
1 kiaušinio
~50 g cukraus
~60 g avižinių miltų
~50 g razinų
smulkintų riešutų viršui

Dubenyje išplakame kiaušinį su cukrumi, sukrečiame varškę, ją ištriname, beriame košę, miltus ir nuplikytas razinas. Viską gerai išmaišome ir sukrečiame į paruoštą nedidelę kepimo skardą, išlyginame paviršių, ant viršaus pabarstome smulkintais riešutais.
Šauname kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Kepimo temperatūra: 175 C.
Kepimo laikas: 45-50 min.

Avižinis varškės apkepas

 

SKANAUS! 


Recepto idėja iš fb puslapio Nikos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...