2022 m. vasario 9 d., trečiadienis

Koldūnai

 

Koldūnai

Tešlai reikės:
🥟500 g miltų
🥟300 ml vandens
🥟40 g sviesto

🥟žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:
🥟~400 g maltos MĖSOS
🥟1 svogūno
🥟1 česnako
🥟druskos, pipirų

ARBA

🥟400-500 g GRYBŲ
🥟1 svogūno
🥟žiupsnelio druskos

ARBA

🥟~450 g VARŠKĖS
🥟2 v.š. cukraus
🥟1 v.š. grietinės

1. Prikaistuvyje supilame vandenį, dedam sviestą, beriam druskos ir viską užverdam. 

2. Dubenyje suberiam miltus ir juos užpilam vandens mišiniu. Viską išmaišom iš pradžių šaukštu, o po to ranka, kol gauname tolygų kamuolį. Atidedam "susigulėti" bent 15 min.

3. Ant labai gerai pamiltuoto paviršiaus iš tešlos kamuolio iškočiojame didelį gana ploną lakštą. Su puodeliu įspaudžiame apskritimus ir ant jų dėliosime po šaukštelį įdaro.

4. Įdarui maltą mėsą sumaišome su smulkintu svogūnu ir česnaku, įmaišome ir sviestą. 

5. Ant kiekvieno apskritimo vienos puselės išdėliojame po šaukštelį įdaro ir uždengiame kita pusele, tvirtai prispaudžiame ir pirštais užsukame "kaspinėlius".

6. Verdame pasūdytame verdančiame vandenyje apie 10 min.

Koldūnų gamyba

Koldūnai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...