2022 m. vasario 10 d., ketvirtadienis

Trinta pastarnokų ir pupelių sriuba

Trinta pastarnokų ir pupelių sriuba
 

Labai įdomi sriuba su ankštiniais - pupelėmis, ir įdomesne daržove - pastarnokais. Sakyčiau, puikus derinys, sriuba gaunasi tiršta ir lengvo salsvo skonio, puikiai tiks ir mažiesiems :).

Reikės:
🥣6 puodelių (1,5 l) sultinio
🥣3-4 (~500 g) pastarnokų
🥣1 svogūno
🥣3-5 česnako skiltelių
🥣2 puodelių pupelių (virtų arba konservuotų)
🥣druskos, pipirų, prieskonių

1. Pupeles užmerkiam nakčiai ir kitą dieną išverdame - tai užtruks apie 1 val. Jeigu naudojame konservuotas pupeles, viskas bus greičiau.

2. Pastarnokus nulupame supjaustome didesniais gabalais, svogūną pjauname pusiau, viską sumetame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais, galima pagardinti ir rozmarino šakele. Šauname į iki 190 C orkaitę daržoves iškepti. Tai užtruks 25-35 min, patikrinkime vis daržoves, kada jau bus pakankamai minkštos. Kartu apkepti galima dėti ir česnako skilteles, jeigu jos didesnės. Kitu atveju jos gali perkepti, tada galima smulkiai pjaustytą česnaką pakepinti atskirai keptuvėje apie pusę minutės.

3. Puode užverdame sultinį. Ten sumetame iškeptas daržoves, česnaką ir pupeles. Viską paverdame kelias minutes, kad produktai "susidraugautų" :). Patiekiant galima paskaninti grietinėle ar/ir kepintomis sėklomis.

Trinta pastarnokų ir pupelių sriuba

Trinta pastarnokų ir pupelių sriuba


Recepto idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...