Niam niam. Apie juos daug nekalbėsiu, nes ne vienam lietuviškam bloge jie buvo aprašyti, bet tai tik patvirtina, kad verta jų receptą išsisaugoti savo favourite sąraše - tą supratau ir jų paragavus bei pavaišinus. Dar siūlyčiau nepagailėti spanguolių - jos čia labai tinka! Iš esmės šis receptas labai panašus į mano jau gamintų keksiukų receptą, tik ten man jie ypatingi dėl džiovintų slyvų ir šokolado gabaliukų, tuo tarpu čia būtent spanguolės vaidina išskirtinį vaidmenį.
Beje, iš tos pačios tešlos gausis ir puikus pyragas.
Keksiukų tešlai reikės (12-14 vnt.):
3 kiaušinių
150 g cukraus
200 g varškės
150 g sviesto, lydyto
1 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
~ 1 stiklinė spanguolių ar bruknių (galima pakeisti džiovintomis)
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame varškę, gerai išsukame, pilame pravėsusį išlydytą sviestą, įlašiname vanilės ekstrakto, įberiame druskos. Kitame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į skystąją masę. Lengvai išmaišome. Sudedame spanguoles ir vėlgi atsargiai išmaišome, kad uogos nesusitrintų. Jeigu turite, galima dar įtarkuoti ir marcipano. Tešlą paskirstome į silikoninėmis arba popierinėmis formelėmis padengtą keksiukų formą. Šiems keksiukams tinka būti ir spurgų arba žiedo formos, jeigu tokias turite.
Kepame apie 20 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20 min.
Varškės keksiukas su spanguolėmis |
Varškės keksiukai su spanguolėmis |
Varškės pyragas su bruknėmis |
Šaltinis: http://villa-alps.blogspot.com/2010/11/curd-muffins-varskes-keksiukai.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą