2015 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Lazanija su varške ir špinatais


Pamenu, kai pirmą kartą pagaminau ir ragavom lazaniją su varške - turbūt kaip ir daugelis, likome maloniai nustebinti jos skoniu ir, nors ir skamba ji vegetariškai, bet mėsos čia nė kiek nestigo. Sotus, bet neapsunkinantis patiekalas. Peržiūrėjau įvairiausius lazanijų su varške receptus ir jau galiu dėti varnelę ties šituo patiekalu - optimalus variantas rastas!

Lazanijai reikės:
~9 lazanijos lakštų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
100 g špinatų (šviežių arba šaldytų)
500 g varškės
1 kiaušinio
druskos, pipirų
kelių šaukštų pomidorų padažo
kelių saujų mocarelos sūrio
kelių saujų parmezano arba fermentinio sūrio

Padažui:
25 g sviesto
1 šaukštas su kaupu miltų
250 ml pieno
Kepinam daržoves

1. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje kelias minutes, kol praskaidrės.
2. Dedame į keptuvę sutrintas česnako skilteles ir pačirškiname dar apie minutę.
3. Toliau sumetame paplėšytus špinatus ir pakepame kelias minutes, kol šie suminkštės ir susitrauks. Išjungiame ugnį.
4. Dubenyje sudedame varškę, įmušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos, pipirų ir viską išmaišome. Į varškę sudedame pakepintas daržoves, gerai išmaišome.
5. Pasiruošiame kepimo formą - tepti riebalais jos nereikia, lazanijos pagrindui paprastai naudojamas tiesiog pomidorų padažas - jei turite, labai gerai tiks naminis. Ištepame juo kepimo formos dugną, kad pilnai pasidengtų (jis apsaugos lazaniją nuo prikepimo ir priduos puikaus skonio). Ant pomidorų padažo dedame lazanijos lakštus - tiek, kiek reikia, kad pagrindas pasidengtų vienu, nepersidengiančiu sluoksniu (laužykite lakštus, kaip norite). Vienam sluoksniui turėtų išeiti maždaug 3 lazanijos lakštai. Šįkart kepiau lazaniją kvadratinėje formoje, tai panaudojau du pilnus lakštus ir vieną palaužytą šonams.
Sluoksniuojam lazaniją
6. Toliau ruošiame padažą. Kadangi paruoštas jis greit tirštėja, man norisi jau būti pasiruošus pagrindą dar iki padažo ruošimo, ką ir padarėme. Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, jam išsilydžius beriame miltus ir pamaišome, kad neliktų gumuliukų. Pilame pieną ir maišome. Galima pilti ne visą iš karto, o pusę, kai sutirštės, supilti likusią pusę. Maišome, kol padažas pradės tirštėti, išjungiame ugnį ir statome lazaniją toliau.
7. Dedame pusę paruoštos varškės ant pirmo lazanijų sluoksnio ir išlyginame. Kad lengviau būtų išlyginti, galima varškę padrabstyti gabaliukais per visą sluoksnį ir tada su mentele išlyginti per visą paviršių. Užtarkuojame mocarelos ir pilame trečdalį paruošto padažo. Dedame kitą sluoksnį lazanijos lakštų, likusią varškę, mocarelą ir antrą trečdalį padažo. Galiausiai sudedame paskutinį sluoksnį lazanijos lakštų, supilame likusį padažą ir užtarkuojame kelias saujas sūrio. Paviršius turi pasidengti pilnai, kad nesimatytų lakštų, nes kitaip bekepant jie apdžius ir bus kieti. Kepame 40-45 min. 190 C. temperatūroje.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~45 min.

Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais
Beje, vietoj lazanijos lakštų galima naudoti plonomis išilgomis riekėmis pjaustytą cukiniją.
Vietoj špinatų taip pat tiktų naudoti cukiniją, pievagrybius ar tiesiog daugiau svogūnų.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...