2015 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Greiti avižiniai bananiniai sausainiai


Labai tinka pavaišinti netikėtai apsilankančius svečius - kaip ekspromtu nutiko ir man - paruošiami per 10 min, iškepa per dar tiek pat laiko. Galima valgyti iškart, lengvai praaušusius (visgi kad liežuvis nenudegtų). Labai primena meduolinius sausainius. Beje, tinka ir vaikams - galima įdėti dar mažiau cukraus, saldumo užtektinai priduos ir bananas. O ir šie sausainiai nėra trapūs, taigi mažiau drabstymosi :). Skanaus!

Tešlai reikės:
1 ir 1/4 puodelio (160 g) miltų
0,5 a.š. kepimo sodos
1 puodelio (90-100 g) greitai paruošiamų avižinių dribsnių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cinamono
1 didelio banano (~1/2 puodelio), sutrinto
0,5 a.š. citrinos sulčių
60 g sviesto
1/2 puodelio rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1/4 a.š. vanilės ekstrakto
100 g šokolado, smulkinto
1/2 puodelio pekano ar graikinių riešutų, kapotų (nebūtina)

Įkaitinkime orkaitę iki 180 C.
Dubenyje sumaišykime miltus, avižinius dribsnius, sodą, druską ir cinamoną.
Kitame dubenyje (jei turime - kombaine) sudėkime bananą, sutrintą su citrinos sultimis, sviestą ir cukrų, išplakime su plokščiuoju plakikliu. Žinoma, galima tešlą plakti ir tiesiog su mikseriu. Įmaišykime kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Sudėkim miltų mišinį ir lengvai išmaišykime rankomis. Galiausiai sudedame smulkiai pjaustytus šokolado gabaliukus ir sukapotus riešutus (jei naudojate).
Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir dedame po šaukštą tešlos, palikdami kelių centimetrų tarpus, nes sausainiai dar šiek tiek išsiplės. Kepame 11-15 min. Aš paskutines porą minučių su savo orkaite uždėjau grilinimo funkciją, kad gražiau apkeptų ir viršus. Atvėsiname ant grotelių. Atvėsusius galima laikyti orui nepralaidžiame inde.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 11-15 min.


Receptas iš http://www.cookingclassy.com/2014/09/banana-oat-chocolate-chip-cookies/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...